Полските власти разкриха, че мъжът е направил частични самопризнания. Беларусинът Михаил

...
Полските власти разкриха, че мъжът е направил частични самопризнания. Беларусинът Михаил
Коментари Харесай

В Полша закопчаха заподозрян в шпионаж в полза на Русия беларуски гражданин

Полските управляващи разкриха, че мъжът е направил частични признания.

 

" Беларусинът Михаил А. е взел участие в разузнаване на военни обекти и пристанища. Той също по този начин е правил пропагандни действия за Русия ", съобщи полският вътрешен министър Мариуш Камински в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

 

Камински означи също по този начин, че въпросният беларуски жител е шестнайсетият човек, арестуван по отношение на тази хипотетична шпионска мрежа.

 

Полша, която е основен западен съдружник в подтекста на съветската инвазия в прилежаща Украйна, разгласи в края на предишния месец ареста на съветски хокеист, който играе в националния шампионат, като част от следствието на въпросната мрежа.

 

Полските способени органи са открили, че беларусинът е дошъл в страната през 2021 година и е " поддържал контакти с жители на Руската федерация, с които се е срещал в Санкт Петербург и Крим ".

 

" Мъжът постоянно е сменял средствата си за връзка и е унищожавал следите от незаконната си активност ", уточни полското държавно управление. 39-годишният обвинен " направи частични признания ", се споделя още в изказването.

 

Полша изрази неотдавна опасения за вероятни провокации от страна на прилежаща Беларус, която в този момент приютява на своя територия съветски наемници от групировката " Вагнер ", показва Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР